Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25502 niezalogowanych)
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
własnie do Pol lece dopiero w maju i do tego czasu mysle ze warto wybrac sie tu na badanie zeby chociaz sprawdzic czy wszystko sie dobrze rozwija dzieki za rade, bede pamietac! I mysle ze nie zaszkodziłam sobie tym nieszczesnym tymiankiem..
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
tutaj kobiety wciązy mają wszystko za darmo badania ginekologiczne też ale musisz isc do swojego lekarza rodzinnego ion cie umuwi na spotkanie,tak ja miałam jak wciązy byłam,apuzniej jużpo ciąży to za wszystko trzeba słono płacic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
fajnie fajnie, to dla mnie wszystko nowe, i jeszcze musie sie dowiedziec gdzie tu znalezc lekarza rodzinnego czy w stavanger, czy w sandnes czy moge sobie wybrac miasto? a mieszkam wogóle na wyspie obok Jorpeladu i Preikestolen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
witam,faktycznie fajnie by było gdybyś sie przeszła do swojego rodzinnego lekarza to ci zrobią badania leboratoryjne i przeprowadzą z tobą wywiad.co do usg to nie liczyła bym za bardzo na szybkie ustalenie daty wizyty bo widzisz mi lekarka powiedziała coś strasznego a mianowicie ze pierwsze usg to sie robi w połowie ciąży a jeżeli coś sie dzieje do 18 tygodnia to jest traktowane na zasadzie selekcji naturalnej czyli co dziecka nie zabije to je wzmocni.nie przejmuj sie tym co tu pisze za bardzo.ja cie uprzedzam na wypadek gdybyś była tak nieznośną pacjentką jak ja.mi to lekarka w ten sposób tłumaczyła ponieważ ja na wizycie zaczęłam panikowac nieznajomością systemu w którym prowadzą moją ciąże i chciałam rozpatrzyć jak najwięcej sytuacji hipotetycznych.jak pojedziesz do polski to poszukaj dobrego lekarza i u niego wszystko sprawdzisz.ja byłam na połówkowym usg bardzo zawiedzona bo mi nie zmierzono ani przezierności karkowej ani nie zbadano przepływów no i co najgorsze nie dali mi posłuchać serduszka a i samio nie słuchali.jak sie o serduszko zapytałam to mi powiedzieli ze to jeszcze za wcześnie a to jest okropna bzdura bo w polsce w 10 tyg kontrolowano prace serca.ale sie rozpisałam,nie zanudzam pa pa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
co do tymianku to podobny problem mają dziewczyny z herbatą malinową podobno tez nie wolno a sie pije.nie martw sie nic dzidzi nie bedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
NIE DO KOńCA ZDGADZAM SIE Z DORA348.CO DO NIEWIEDZY LEKARZY TO TYLKO LEKARZE RODZINNI POZOSTAWIAJą WIELE DO MYśLENIA.ALE CHYBA NIEJEST TO ZWIąZANE NIEWIEDZA TYLKO TYM żE MAJA INNE METODY LECZENIA NIż W POLSCE.W POLSCE LEKARZ ODRAZU DAJE ANTYBIOTYK A TU TYLKO W WYJąTKOWYCH SYTUACJACH.MAM DWóJKE DZIECI I JAK MI CHORUJA TO LEKARZ DAJE TYLKO SYROP I WSZYSTKO SZYBKO MIJA.A JEśLI CHODZI O GINEKOLIGA TO JA MIAŁAM śWIETNEGO.CHODZIŁAM PRYWATNIE,ALE WIEDZIAŁAM żE NIE Są TO PIENIADZE WYżUCONE W BŁOTO.ZNAŁ SIE NA SWOIM FAHU REWELACYJNIE.WIęC NIEWSZYSCY LEKARZE Są TACY JAK PISZESZ.POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Dora co Ty opowiadasz , od kiedy to matki mają więkrzą wiedzę medyczną od lekarzy , jakos norwedzy do nich chodza i nie poumierali .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
dzieki dzieki bo dzisiaj to sam placz był od poludnia... Jescze musze sie wiele nauczyc ) chcialabym miec gromadke dzieci wiec potem bede miec z górki hihi
pozdrowienia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Wąsik moj 11 letni syn bardzo lubi zajmowac sie bratem a maly przepada za nim , mam nadzieję , że to się w przyszłości nie zmieni . A co do tych zakazanych produktów , to sery pleśniowe tez sa zakazane , a ja jadlam przez jakis czas , puki się nie dowiedziałam, że mogą zaszkodzic , na szczęście dziecku nic się nie stało , nie ma żadnych alergii puki co . Oby tak dalej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
sery plesniowe, tymianek, kawa, alkohol, chipsy i coca-cola i jeszcze cos jest zabronione? nie chce znow głupstwa popełnic...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok